desery

czwartek, 12 lipca 2012

Jak już zapowiedziałam, przedstawię moje propozycje na przetwory z jagód : )

Najprostszym sposobem są jagody w cukrze. Puszczają one sok, który idealnie nadaje się na zimowe wieczory do gorącej herbatki : ) Same jagody są idealne do różnych wypieków.

 

Składniki:

  • jagody
  • cukier

 

Jagody czyścimy, wrzucamy do wygotowanych słoików i przesypujemy cukrem. Zamknięte słoiki gotujemy 10min (od zagotowania).

 

jagody

Takie jagody z sokiem od razu wykorzystałam do kaszy manny : )

Składniki na 3 porcje:

  • 0,5l mleka
  • 3 czubate łyżki kaszy manny
  • cukier (do smaku)

Do gotującego się mleka wsypujemy cukier i kaszę, mieszamy.

jagody

 

21:30, anielova , desery
Link Dodaj komentarz »


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl
Lista Blogów Kulinarnych