rybne

środa, 01 sierpnia 2012

Kiedy pomyślałam sobie o wstawieniu tego przepisu, od razu przyszło mi do głowy, że pomyślicie sobie o mnie, że jestem kłamczuchą.. Dopiero co napisałam Wam, jak to bardzo nie lubię ryb a tu kolejny przepis właśnie taki :D Ale już się usprawiedliwiam.. Rybka po japońsku to jedna z nielicznych, którą polubiłam od razu, od pierwszego kęsa : ) Być może jest to spowodowane tym, że uwielbiam wszelkie dania w postaci słodko-kwaśnej : ) No ale już nie filozofuję.. Czas na przepis : )

 

Składniki:

  • 1kg ryby
  • 1 mały słoik korniszonów
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 3 cebule

Zalewa:

  • słoik koncentratu
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka oleju
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1-2 łyżki octu
  • 3 łyżki cukru
  • sól, pieprz (do smaku)

Kawałki ryby upiec. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Cebule zeszklić. Zalewę wymieszać i zalać rybę razem z cebulą, ogórkami i papryką.

ryba

18:58, anielova , rybne
Link Komentarze (3) »
| < Lipiec 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl
Lista Blogów Kulinarnych